Informare nr. 4/15.05.2015 - Comunicat de presa privind deschiderea primului punct local de lucru al CAR Coeziunea Sociala in com. Oboga, jud. Olt




Asociatia Casa de Ajutor Reciproc Coeziunea Sociala
Sediul central: Str. Pajurei, nr.13,
Sector 1, Bucuresti, cod 013152
Tel. 0736600961, Fax 0314379581


Data: 15.05.2015.  


OBOGA, jud. OLT - Prima comuna din tara care are la dispozitie o casa de ajutor reciproc puternica si performanta
-          comunicat de presa -

Va informam ca CAR Coeziunea Sociala a pus in aplicare proceduri de lucru de la distanta, facand posibila accesarea serviciile sale si de catre cetatenii aflati in cele mai izolate si indepartate localitati ale Romaniei.

 Incepand cu data de 13 mai 2015, am deschis primul punct local de lucru in loc. Oboga, jud. Olt, aceasta localitate devenind astfel prima comuna din tara care beneficiaza pe plan local de serviciile unei Case de Ajutor Reciproc puternice, pe care cetatenii o pot gasi doar in municipiile si orasele mai mari. In prezent se lucreaza si se afla in diverse stadii de finalizare si alte puncte de lucru in mai multe localitati (orase si comune).

Membra a Consiliului National al Societatii Civile (CNSC), Casa de Ajutor Reciproc "Coeziunea Sociala"(CAR) este o organizaţie neguvernamentala, constituită prin asociere pe baza liberului consimţământ, cu caracter privat, de întrajutorare mutuală, de protecţie socială, non profit. Scopul CAR este ajutorarea financiara si  materiala a membrilor sai, prin acordarea de imprumuturi, ajutoare, asigurarea unor  facilitati si apararea drepturilor acestora la un trai decent, conform prevederilor legislatiei in vigoare. CAR este vectorul financiar al CNSC si, in aceasta calitate, militeaza pentru realizarea, in prezent si in perspectiva, a unor obiective cum ar fi:


  • Promovarea relaţiilor de întrajutorare, de sprijin şi de solidaritate între membri;
  • Concentrarea economiilor băneşti ale membrilor şi aducerea lor în circuitul economico-financiar;
  • Rezolvarea unor cerinţe materiale temporare ale membrilor săi prin acordarea de împrumuturi rambursabile, la cererea acestora, cu dobânzi mici;
  • Acordarea de ajutoare băneşti şi materiale;
  • Administrarea de case de odihnă şi tratament;
  • Organizarea unor centre pentru bătrâni cu funcţionalităţi multiple (cantine sociale, asistenţă medicală, consultanţă juridică, consiliere psihologică, activităţi pentru petrecerea timpului liber, etc.).
  • Organizarea şi desfăşurarea unor prestări de servicii şi executarea de lucrări contra cost, la preţuri reduse, pentru membrii săi;
  • Alte acţiuni şi forme de asistenţă socială.

Fiind convinsi ca, in contextul economic si financiar actual, cetatenii Romaniei, indiferent de domiciliu, ar trebui sa beneficieze, pe langa serviciile unei Banci Comerciale si de serviciile unei Case de Ajutor Reciproc, ca instrumente de gestionare a veniturilor banesti, echipa de management a CAR "Coeziunea Sociala" actioneaza pentru extinderea serviciilor sale in toate judetele si pentru convingerea cetatenilor ca intrajutorarea si solidaritatea sunt valori perene, care pot contribui decisiv la propasirea familiilor si, pe ansamblu, a natiunii noastre.

CAR Coeziunea Sociala invita toate Primariile din tara, Consiliile Locale, Consiliile Parohiale si ONG-urile locale sa participe la proiectul nostru intitulat "Incluziune sociala prin microcredite si ajutor reciproc pentru persoane defavorizate si dezvoltarea spiritului civic in comunitatile locale, in special din zone rurale" pentru asigurarea unei protectii financiare sporite comunitatilor din care fac parte. In cadrul acestui proiect este prevazuta organizarea a cel putin 40 puncte locale de lucru. Prioritate la organizarea acestor puncte de lucru vor avea localitatile ale caror primarii au incheiat un acord de colaborare cu CAR "Coeziunea Sociala" precum si cele ale caror institutii, enumerate mai sus, vor perfecta, in viitor, acest acord.

Comitetul Director al CAR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu